Dagbesteding
Dagbesteding is bedoeld voor mensen die structuur zoeken in hun dag en dit zonder begeleiding moeilijk kunnen organiseren. Dit kan zijn door een beperking, een psychische kwetsbaarheid of ziekte. Dagbesteding biedt dan de mogelijkheid tot structuur, het aangaan van sociale contacten en het ontwikkelen van vaardigheden. Het biedt een veilige en ondersteunende omgeving waar structurele activiteiten, die passen bij de zorgbehoefte, onder professionele begeleiding worden aangeboden.
Hoe kan ik gebruikmaken van dagbesteding?
- Stap 1 – ondersteuning zoeken bij mensen die u kent
-
Kijk wat de mensen om u heen kunnen betekenen. Denk aan uw familie, vrienden, buren of kennissen.
Dit kunnen activiteiten zijn, zoals samen een wandeling maken, genieten van een kop koffie, of een spel spelen. Kijk wat mogelijk is en bespreek uw wensen met de mensen om u heen.
- Stap 2 – ondersteuning zoeken via organisaties
-
Bekijk welke organisaties in de gemeente Medemblik activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een vereniging of organisatie waar u (groeps)uitjes, bewegingsactiviteiten zoals seniorenfitness en muzieklessen kunt volgen of vrijwilligerswerk kunt doen. Bekijk de Medekernen website voor activiteiten in de buurt.
- Stap 3 – ondersteuning vanuit de gemeente
-
Lukt het u door ziekte of een beperking niet om zelf nieuwe mensen te ontmoeten, activiteiten te doen of dagbesteding te regelen? Dan kan de gemeente ondersteunen. Wij bekijken dan of u in aanmerking komt voor dagbesteding onder begeleiding. Dit wordt geregeld via de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). Als u door uw ziekte of beperking niet zelfstandig naar en van de dagbesteding kunt komen, is er aanvullend vervoer mogelijk.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor dagbesteding? Neem contact op via onderstaand formulier. Ook als u al dagbesteding heeft en deze wilt verlengen, uitbreiden of wisselen van locatie, neemt u contact op via onderstaand formulier.
Eigen bijdrage
U betaalt een eigen bijdrage van € 20,60 per maand als u ondersteuning van de gemeente krijgt. Het CAK brengt dit bedrag in rekening. Zie voor meer informatie eigen bijdrage.
Contact
Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via:
(0229) 85 60 00 (optie 1) óf