Vrijwilligerswerk

Als u tijd over heeft en graag anderen helpt, kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Vrijwilligerswerk is niet alleen een manier om anderen te ondersteunen, maar ook een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe vaardigheden te leren en uw eigen kwaliteiten te ontdekken. 

Er zijn diverse organisaties en verenigingen die regelmatig op zoek zijn naar gemotiveerde vrijwilligers om hen te ondersteunen bij verschillende activiteiten en projecten. Bekijk het aanbod hieronder: 

Vrijwilligerswerk brengt ook risico's met zich mee. Om er zeker van te zijn dat organisaties en hun vrijwilligers voldoende verzekerd zijn, heeft gemeente Medemblik een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Aanmelden is niet nodig en het maakt niet uit of het om langdurig, kort of incidenteel vrijwilligerswerk gaat. Ook als u rijdt voor een voetbalwedstrijd van uw kind, als u voorleest op school of mantelzorger bent, valt u onder de dekking.

Schadeformulier

Schade? Bij schade vult u het schade aangifteformulier van Centraal Beheer in. U stuurt het ingevulde formulier naar:

Gemeente Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum

De gemeente meldt de schade bij Centraal Beheer.

Extra informatie

Lees meer op Centraal Beheer

Per kalenderjaar heeft de gemeente Medemblik kortingskaarten van Regiokracht voor vrijwilligers. Met deze kortingskaart kunnen vrijwilligers bij diverse winkels en ondernemers in Medemblik korting ontvangen. De deelnemende winkels kunt u via de website van Regiokracht vinden. Onder andere met deze kortingskaarten wil de gemeente haar waardering uitspreken voor de vele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Medemblik. (op=op).

De kortingskaart voor 2024 is aan te vragen via Vrijwilligerspunt. Organisaties die de kaart willen ontvangen voor vrijwilligers uit de gemeente Medemblik kunnen een e-mail sturen naar: administratie@vrijwilligerspunt.com met vermelding van het aantal kaarten en de naam van de organisatie. Bellen is ook mogelijk via: 0229 21 64 99.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via:

(0229) 85 60 00 (optie 1) óf

medewerkerzorg@medemblik.nl