Logeeropvang
Logeeropvang is tijdelijke opvang voor kinderen en volwassenen die thuis zorg krijgen van een mantelzorger, bijvoorbeeld door ziekte of een beperking. Als uw mantelzorger een dagje vrij wil nemen of met vakantie gaat, is het mogelijk dat u ergens anders logeert om uw mantelzorger wat rust te geven. Dit kan bijvoorbeeld bij iemand anders thuis zijn of bij een zorgaanbieder.
Waar kan ik logeeropvang aanvragen?
- Stap 1 – ondersteuning zoeken bij mensen die u kent
-
Kijk wat de mensen om u heen kunnen betekenen. Denk aan uw familie, vrienden, buren of kennissen. Misschien is er iemand die tijdelijk mantelzorger wil zijn.
Kan niemand u ondersteunen? Misschien vergoedt uw zorgverzekering tijdelijke zorg. Er zijn zorgverzekeraars die de logeervoorziening helemaal of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering vergoeden. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Wanneer er een medische oorzaak is waardoor u (tijdelijk) niet thuis kunt wonen, ligt de verantwoordelijkheid voor de logeeropvang bij uw zorgverzekering.
- Stap 2 – ondersteuning vanuit de gemeente
-
Lukt het u niet om zelf een logeeropvang te regelen of vergoedt uw zorgverzekering de kosten niet en is ontlasten van de mantelzorger nodig? Dan kan de gemeente een logeeradres regelen. Het logeeradres vervangt dan tijdelijk uw mantelzorger(s). Dit wordt geregeld via de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo).
Wilt u een logeeradres? Neem contact op via onderstaand formulier.
Eigen bijdrage
U betaalt een eigen bijdrage van € 20,60 per maand als u ondersteuning van de gemeente krijgt. Het CAK brengt dit bedrag in rekening. Zie voor meer informatie eigen bijdrage.
Contact
Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via:
(0229) 85 60 00 (optie 1) óf