Maatschappelijk Werk

Voelt u zich somber, heeft u problemen waar u niet uitkomt of maakt u zich zorgen om iemand anders? Wilt u advies over hoe hiermee om te gaan? Onze maatschappelijke werkers ondersteunen, geven praktische hulp en helpen u om grip te krijgen op uw leven, zodat u weer zelf verder kunt.

Wat doet een maatschappelijk werker?

Een maatschappelijk werker zoekt samen met u naar de oorzaak van uw probleem. En naar een goede oplossing. 

Voor wie is Maatschappelijk Werk?

Maatschappelijk Werk is er voor iedereen die ergens mee zit. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen en jongeren. Met welk probleem u ook zit: laat het niet te hoog oplopen, kom er liever op tijd met ons over praten. U kunt bijvoorbeeld ondersteuning krijgen voor:

  • problemen in uw gezin, bijvoorbeeld met uw partner, kinderen, ouders of buren
  • na een scheiding, het overlijden van iemand die u dierbaar is of na ontslag
  • laag zelfbeeld
  • als u eenzaam bent

Aanmelden voor Maatschappelijk Werk

Als u ondersteuning wilt van een maatschappelijk werker, kunt u contact opnemen via onderstaand formulier. Onze ondersteuning is gratis. 

Contactformulier Sociaal Loket (Verwijst naar een externe website)

Binnen ongeveer twee weken nemen wij contact met u op. We kijken waar u mee zit, we kijken naar uw situatie en zoeken samen naar mogelijke oplossingen. We kijken welke ondersteuning het beste bij u past.

Maatschappelijk werkers hebben veel ervaring met het ondersteunen van mensen met problemen of moeilijke situaties. De maatschappelijk werker gaat altijd zorgvuldig om met uw privacy.

Inloopspreekuren

We hebben ook inloopspreekuren waar u zonder afspraak langs kunt komen met uw vragen:

  • Wognum, gemeentehuis, Dick Ketlaan 21, eerste gebouw-spreekkamer 13. Iedere maandag van 09:00 - 10:00 uur
  • Andijk, bibliotheek, Sportlaan 1. Iedere woensdag van 09:00 - 10:00 uur 
  • Wervershoof, Gezondheidscentrum, Olympiaweg 141 A. Oneven weken op donderdag 09:00 - 10:00 uur 
  • Medemblik, De Muiter, Admiraliteitsweg 6a. Iedere donderdag van 09:15 - 10:00 uur 

Ons groepsaanbod

Hoe gaat het nu met u? Een vraag die moeilijk te beantwoorden is als u een geliefde heeft verloren. Verlies hoort bij het leven, maar praten over de dood lukt niet altijd. Toch kan dat juist de pijn verlichten. Praten met iemand die hetzelfde is overkomen, kan troostend zijn.

Onze maatschappelijke werkers nodigen u uit voor een rouwwandeling in de prachtige natuur. Om samen met lotgenoten al wandelend ervaringen en herinneringen te delen. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook is geweest. De maatschappelijk werker wandelt mee, gaat eventueel in gesprek en kan ingaan op vragen.

We wandelen 6 keer op een vast moment in de week. Bij voldoende aanmeldingen start de wandelgroep op maandag 9 september 2024. Deelname is gratis. Iedereen is vrij om na afloop na te praten met koffie en/of thee, voor eigen kosten. 

Bij voldoende aanmeldingen start de wandelgroep op maandag 9 september 2024.

Het startpunt is in Wognum.

Aanmelden

Wilt u aansluiten bij onze wandelgroep of meer informatie, stuur dan een e-mail aan: maatschappelijkwerk@medemblik.nl(Verwijst naar een e-mailadres).

De assertiviteitstraining is bedoeld voor mensen die:

  • meer zelfvertrouwen willen krijgen
  • willen leren meer voor zichzelf op te kunnen komen
  • willen leren grenzen stellen
  • geen conflicten meer willen vermijden
  • willen leren “nee” durven zeggen.

Wij leren deze groep om op een assertieve manier beter voor zichzelf op te komen met respect voor zichzelf en de ander. Dit doen we door middel van een stuk theorie en uitleg, oefenen met situaties die de deelnemers zelf inbrengen, rollenspellen en huiswerkopdrachten.

Bij voldoende aanmeldingen is de verwachte startdatum 10 september 2024 van 19.00 – 21.00 uur. De training start bij voldoende deelnemers. De training wordt gegeven door twee maatschappelijk werkers en er zijn geen kosten aan verbonden.

Locatie: gemeentehuis (Middengebouw) Dick Ketlaan 21, Wognum.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de Assertiviteitsgroep of meer informatie over de training, stuur dan een e-mail aan maatschappelijkwerk@medemblik.nl(Verwijst naar een e-mailadres).

Heeft u een broer of zus die al heel lang ziek is of een beperking heeft, zoals ADHD, autisme of een verstandelijke beperking. Dan bent u een brusje! Opgroeien in een gezin met een broer of zus met een beperking kan lastig zijn. Uw broer of zus heeft misschien meer zorg en aandacht nodig dan u. Als brusje moet u soms meehelpen of veel geduld hebben. Daarom organiseren wij een gezellige middag voor u!

Voor wie: kinderen tussen de 7 t/m 13 jaar die brusje zijn.

Wanneer: 6 juni 2024

Waar: De Schoof, Kerkelaantje 1, 1693 EH Wervershoof

U kunt u aanmelden via activiteiten@medemblik.nl(Verwijst naar een e-mailadres).

Contact

Voor advies of vragen over maatschappelijk werk kunt u contact opnemen met de gemeente via:

(0229) 85 60 00(Verwijst naar een telefoonnummer) (optie 1) óf 

medewerkerzorg@medemblik.nl(Verwijst naar een e-mailadres)